Nyheter

Affischnamnen i Båstad hoppas leverera i år: ”Du behöver vänja dig vid pressen” 

Elias och Mikael Ymer har i princip sedan urminnes tider målats upp som affischnamn i Båstad och Swedish Open. Med all rätt, förstås. Hur ser bröderna på pressen i år? 

Och vad kan vi egentligen förvänta oss av Mikael och Elias Ymer i årets upplaga av Swedish Open? 

Urminnes tider är kanske att överdriva en aning, men sedan Mikael Ymer fick WC till tävlingen 2017, samtidigt som Elias varit ett välkänt ansikte för tennispubliken i Båstad redan ett par år tidigare, har bröderna gått att synas på olika affischer och planscher i närområdet lagom till herrtävlingen.

Elias och Mikaels totala facit i Swedish Open genom åren lyder 2-11 och det är kanske inte är några jättesmickrande siffror.

Samtidigt ska man komma ihåg att spelarna i princip varje gång ställts mot högre rankade spelare, ofta en påtaglig skillnad i ranking, och pressen med allt runtomkring sig, blickarna, de höga förväntningarna, har inte omvandlats till vinster. Vilket är förståeligt.

I en intervju med Tennismagasinet inför herrtävlingen nästa vecka fick både Elias och Mikael frågan om hur det är att hantera pressen och alla yttre omständigheter som sker under en ATP-tävling på hemmaplan.

– Du måste nog vänja dig vid det tror jag, pressen alltså. Du har publiken, familjen som gör det hela mer bekvämt samtidigt som du vill spela bra men som sagt, det är något du behöver vänja dig vid. Det är inte vilken tävling som helst, säger Elias Ymer.

Mikael Ymer flikar in.

– Jag skulle inte säga att jag känner någon extra press när jag spelar på hemmaplan. Däremot så vill man såklart göra så bra ifrån sig som möjligt, lite mer än vanligt skulle jag säga. Inte mer av pressens skull, utan mer för att det är så kul. I och med att det bara går två tävlingar på hemmaplan under hela året vill man göra bra ifrån sig, dels för egen skull men också för vänner, familj som är på plats och stöttar.

Oavsett vad Ymer-brödernas matchfacit i tävlingen säger går de nu in i Swedish Open med mer mognad, rutin och erfarenhet.

Och med fler matcher från touren på nacken.

Det bör båda gott för bröderna Ymer när ännu en upplaga av Swedish Open väntar runt hörnet.

 

 

Tags
Back to top button