NyheterPress

ALEJANDRO DAVIDOVICH FOKINA FÅR SWEDISH OPENS SISTA WILD CARD

Pressmeddelande från Swedish Open

Den 19-årige spanjoren var i september I fjol rankad som 400 I världen men har sedan dess klättrat ordentligt på världsrankingen och nådde i maj karriärsbästa på 127. Alejandro har även klättrat upp till en 11:e plats på Race to Milan där han ligger en plats efter Mikael Ymer.

Davidovich Fokina rivstartade året och nådde Challengerfinal i Bangkok och semifinal i Marbella två veckor senare. På vägen till semifinal i ATP tävlingen i Estoril besegrade han för första gången i karriären en topp 20 spelare genom vinsten över Gael Monfils, då rankad 18.

Ett spännande nytt spanskt namn på touren gör sin Båstaddebut i årets upplaga av Swedish Open.

Information:
Ålder: 19 (1999.06.05)
Blev Pro: 2019
Vikt: 176lbs(80kg)
Längd: 6’0″(183cm)
Födelseort: Malaga, Spain
Bor: Fuengirola, Spain
Spelar: Right-Handed, Two-Handed Backhand
Coach: Jorge Aguirre

Back to top button