NyheterSvenskar i världen

Markus Eriksson visar kämparanda i Spanien

Eriksson vidare i både singel och dubbel.

Grand Slam tävlingen Australian Open står för dörren dock utan svenska herrar på startlinjen i singel. Bättre är det däremot på damsidan där båda Johanna Larsson och Rebecca Peterson spelar huvudtävlingen. Vi hoppas såklart på svenska damframgångar kommande veckor. Johanna är inför Australian Open nu i semifinal i WTA turneringen i Hobart där hon i par med Kirsten Flipkens spelar på fredagen.

Markus Eriksson och ett antal andra svenskar spelar i veckan på ITF touren i Spanien, närmare bestämt i Manacore på Rafa Nadal Academy. Eriksson ska spela kvartsfinal på fredagen mot 8:e seedade belgaren Jeroen Vanneste som i sin tur nådde kvartsfinal genom att besegra Fred Simonson.

Simonson och Eriksson har dock säkrat en semifinalplats i dubbel där de på fredagen möter samme Vanneste i par med fransmannen Lokoli.

Andreas Siljeström

Robert Lindstedt / Matthew Ebden började ATP tävlingen i Sydney med en tuff vinst över Bambridge/O’Mara 76(2) 76(1) men mötte sedan på patrull i form av förstaseedade paret Cabal/Farah i kvartsfinal där det tog stopp för det Svensk-australiensiska teamet. Får vi se dem i Australian Open måntro?

Andreas Siljeström har tagit sig till semifinal i Challengern i Columbus, USA. Han spelar igen i par med Luis David Martinez.

I första omgången besegrades det amerikanska paret Joyce/Tubert som fått ett wc till tävlingen med 26 75 10-7.

I kvartsfinalen besegrades Oliveira/Vavassori med 64 76(4). Nu väntar andraseedade amerikanska duon Galloway/Lammons i semifinalen för Siljeström/Martinez.

Tags
Back to top button