Nyheter

SWEDISH OPEN WOMEN FÅR NY TURNERINGSDIREKTÖR

Den 5:e november blev det känt att en ny WTA tävling kommer att arrangeras i Båstad den 8-14 juli 2019.

-Det har varit ett jätteintresse ifrån media och allmänheten med många uppskattade kommentarer efter att nyheten kom ut, säger Christer Hult, Arena Båstad. Nu har tävlingen anlitat tennisprofilen och den före detta professionella tennisspelaren, Sofia Arvidsson som turneringsdirektör.

-Det är fantastiskt roligt att ha med Sofia i teamet och med hennes erfarenhet så får vi ännu bättre förutsättningar för att göra en superbra tävling både för publiken och för spelarna fortsätter Christer Hult, Arena Båstad.

-Jätteroligt att få detta uppdrag.Som spelare låg Båstad och dess turnering mig varmt om hjärtat och jag ser framemot att jobba för att skapa samma härliga och proffsiga upplevelse jag fick som spelare, säger Sofia Arvidsson. Sofia blev professionell tennisspelare 1999 och debuterade på WTA-touren 2000. Hon nådde sin första internationella framgång 2001, då hon spelade final i juniorsingeln i Grand Slam-turneringen Australiska öppna. Arvidsson har under karriären vunnit två singeltitlar på WTA-touren och 18 i ITF-arrangerade turneringar. I maj 2006 rankades hon av WTA på 29 plats i singel, vilket är hennes främsta placering. I dubbel har Arvidsson vunnit 1 WTA-titel och 13 ITF-titlar.

Christer Hult
0734-33 68 01
christer.hult@swedishopen.org

Sofia Arvidsson
0706-67 45 61
sofia.arvidsson@swedishopen.org

Back to top button