Nyheter

FOGNINI VINNARE I BÅSTAD

Det krävdes tre set för att avgöra den 71:a upplagan av SkiStar Swedish Open 2018

Det var italienaren Fognini som började starkast i denna soldränkta final i SkiStar Swedish Open. Fransmannen Gasquet hade problem med första serven och endast 48% av dem gick in i första set där Fognini kunde utnyttja en av de två breakchanser han fick och kunde serva hem settet 6-3.

Gasquet kom igång bättre i andra set och hade breakbollar i fjärde gamet och tack vara tre dubbelfel i rad av Fognini så gick Gasquet fram till en 3-1 ledning. Breaken fortsatte trots att kvaliteten har höjts i settet. Gasquet har hittat rätt oftare med sin backhand och nu är det Fognini som får kämpa. Gasquet hade ett bra momentum och tog hem settet 6-3.

Men det kom att bli italiens dag då Gasquet inte kjunde hålla uppe tempot och trots en markant ökning av förstaservar. Fognini tog sina breakchanser och stod till slut som segrare 63 36 61.

Tags
Back to top button